21/04/2021

Durant el mes d’abril, les persones que fan voluntariat a l’hort d’APSOCECAT, l’Hort d’en Queni, han tingut l’oportunitat d’aprendre noves tècniques d’horticultura i tallers per a millorar la sostenibilitat de l’espai.

L’Hort d’en Queni, el cargol “Que ni hi veu ni hi sent”, és un solar al barri de Sants convertit en hort urbà que ofereix l’oportunitat al veïnat de la zona de gaudir d’un espai verd. A més, serveix també com a espai d’integració tant per a les persones amb sordceguesa d’APSOCECAT com per a persones amb altres discapacitats d’entitats properes a l’espai que hi realitzen visites i tallers, d’aquesta manera també amb l’Hort d’en Queni es busca donar visibilitat i sensibilitzar la societat vers la discapacitat i, especialment, la sordceguesa.

El perfil del voluntariat de l’hort és majoritàriament de persones jubilades que decideixen dedicar el seu temps lliure a col·laborar amb APSOCECAT i concretament, amb l’Hort d’en Queni. De manera periòdica, es realitzen reunions amb l’equip de voluntariat de l’Hort per tal de recollir els seus interessos i desitjos i així poder-los oferir tallers i formacions conforme aquests. El voluntariat a l’Hort d’en Queni, permet doncs aprendre tècniques d’horticultura, així com per a conèixer persones amb interessos similars.

Activitats de l’abril

S’han realitzat dues activitats per al voluntariat de l’hort. La primera es va dur a terme els dies 6 i 7 d’abril en la que van participar 3 persones voluntàries dinamitzades per una estudiant en pràctiques d’Educació social. Es tracta d’un taller teòric per a oferir informació sobre l’elaboració productes naturals fungicides i repel·lents, que es poden utilitzar tant a l’hort com a casa. D’aquesta manera, es treballa per la promoció de l’horticultura ecològica i de la cura del medi ambient.

La segona activitat s’ha realitzat els dies 12 i 14 d’abril, també amb 3 persones voluntàries de l’hort i la dinamització de la Cristina, estudiant en pràctiques d’educació social. En aquest cas, es va tractar d’un taller més pràctic que va consistir en la reutilització i recuperació de petits testos en els que es van plantar esqueixos de diverses flors de les plantes de l’hort per tal d’obtenir un seguit de planters solidaris. Aquests planters s’ofereixen al veïnat del barri a canvi d’una aportació lliure per a col·laborar en el manteniment de l’Hort d’en Queni. La iniciativa es realitza després que algunes persones hagin visitat l’hort i hagin demanat planters per a tenir-los a casa.

Les activitats han estat l’excusa perfecta per a compartir entre les persones participants estones de conversa a l’aire lliure i fer pinya. Una experiència per repetir.

Agraïm al grup de voluntariat la seva col.laboració!